logo AndersVeranderen  
     
 
Afwisseling
Nieuwsbrief Februari 2018
 
     
 
Marjan Timmer Lieve lezer,

Een evenwicht vinden in de dynamiek van leven en werk, is en blijft een kwestie van bewegen. Af en toe iets nieuws leren, eens niets of juist iets anders doen.

Ter afwisseling van werk, volgde ik onlangs met plezier een cursus essay schrijven.

Onderstaand verhaal is resultaat van de schrijfopdracht om een persoonlijke ervaring te verbinden met een maatschappelijk actueel vraagstuk.

Ik hoop dat u het leest.
En ben benieuwd wat het bij u teweegbrengt.

Hartelijke groet,

Marjan Timmer
AndersVeranderen
06-48765373

Ps. Dit essay wordt geplaats op www.andersveranderen.nl. Later dit jaar vindt u meer essays op www.livingessay.nl.
 
     
 
Ter afwisseling
 
     
 
Keukenpraat

‘Feminisme slaat echt nergens op!’ Pfff. Hoor ik het goed en komt dit echt uit de mond van mijn 15 jarige? Jazeker ik hoor hem goed. Hij vervolgt : ‘Nou, kijk, vroeger was de Dolle mina beweging. En die Dolle mina’s hebben vast veel gedaan voor gelijke kansen voor vrouwen in een tijd waarin dat nodig was. Maar de feministen van nu zijn geen echte feministen zoals toen. Het zijn verwende vrouwen. Ze beroepen zich op gelijke rechten en klagen over dat ze voor hetzelfde werk minder salaris krijgen dan mannen. Hoe belangrijk is dat nu echt? En weet je mam, volgens mij drinken ze liever thee en gaan ze wijn drinken in de stad met hun vriendinnen dan werken voor hun geld’. Huh, pardon? Hij staat met zijn armen over elkaar tegen het aanrecht geleund te oreren. Waar komt deze plotselinge maatschappijkritiek vandaan, vraag ik me af. En wat weet hij nu helemaal van de vrouwenkwestie. Na een drukke werkdag buitenshuis hak ik ui en paprika en courgette in stukken. Ik frons wat over dit spontane engagement. Komt dit nu voort uit mijn opvoeding?

Lees verder >>
 
     
 
AndersVeranderen is een netwerkorganisatie en helpt mensen om te groeien en te bloeien en waar nodig, te snoeien. Timing en present zijn luisteren nauw en zijn gericht op bekrachtiging van mensen in hun organisaties.

Het palet aan expertise en diensten voor Leiderschap en Organisatie ontwikkeling is:
  1. Executive coaching voor senior projectleiders, managers, directeuren en bestuurders
  2. Team- en Programmabegeleiding
  3. Supervisie van adviseurs  op sleutelposities in de organisatie
  4. Selectief bemiddelen van geschikte mensen voor opvolgingsscenario’s, begeleidingsvragen en vrij komende leiderschapsposities

  5. De vormen van leren en ervaren wat werkt zijn klassiek en experimenteel, en variëren van één gesprek tot een interactieve masterclass tot een gevarieerd leiderschapsprogramma. De interactie is gericht op reflectie. Op inzien en doen wat leidt tot resultaat. De begeleiding is effectief en creatief en kenmerkt zich als scherp, solide en speels.
De klanten van AndersVeranderen werken bij: ABN Amro, ALFAM, BAM Infra Nederland, BAM Bouw & Techniek, Bouwinvest, CJIB, Delta Lloyd, KNVB, MoneYou, Rabobank, Reinaerde, Stedin, Tweede Kamer der Staten-Generaal, United Talent, Utrechts Medisch Centrum, Glasmuseum Leerdam.

Onze contactgegevens:
AndersVeranderen
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
06-48765373
marjan.timmer@andersveranderen.nl
 
     
 
Museumlaan 2
3581 HK   Utrecht
LinkedIn
Twitter
www.andersveranderen.nl
info@andersveranderen.nl
m. 06 - 48 76 53 73
 

Tell a friend  |  Afmelden?