Succes kent vele zelfhulpgoeroes

Malcolm Gladwell beschreef het op een zeer toegankelijke manier in ‘Uitblinkers’: Succes blijkt niet af te komen van een bijzonder brein of een verbluffend talent. Het zit hem vooral in wat je meemaakt; je cultuur, je familie en alle eigenaardigheden waarmee je in aanraking bent geweest en komt. Ieders definitie van succes is persoonlijk gekleurd.

Gladwell geldt als groot in de categorie zelfhulpgoeroe. Op onderhoudende toon verschaft hij toegang tot wetenschappelijke feiten en ruimte om deze naar eigen kracht tot vaardigheid te benutten. Zo relativeert hij succes tot aantrekkelijke en realiseerbare uitdagende proporties. Dat deed mijn opa, de vader van mijn moeder, ook. Hoe?

Door ons, zijn kleinkinderen trouw naar zijn lijfspreuk voor te leven: het is beter rijk te leven dan rijk te sterven. Rijk leven is een basiselement voor mijn succes. Wie heeft jouw smaak van succes mede gevormd? Vertel me zelf jouw verhaal: 06-48765373 of via: marjan.timmer@andersveranderen.nl