logo AndersVeranderen  
     
 
Nieuwsbrief Herfst 2017
 
     
 
Marjan Timmer Lieve lezer,

In deze nieuwsbrief neem ik je mee in denkend schrijven over een theaterbezoek.

En ik nodig je uit tot nieuwsgierigheid gericht op het proces van zoeken en vinden van wat jou en jullie in je organisatie tot meesterschap brengt.

Als je meer wilt weten, neem dan vooral contact met me op.

Veel leesplezier,

Marjan Timmer
AndersVeranderen
06-48765373
 
     
 
Op zoek naar het geheim van de meester
 
     
 
In de Stadsschouwburg Utrecht was ik dit weekend aanwezig bij de primeur van een theatervoorstelling die een live variant is van het televisieformat ‘Het geheim van de meester’.

In het televisieprogramma gaat een multidisciplinair samengesteld team per aflevering op onderzoek naar de oorspronkelijkheid waarmee een schilder tot zijn uiteindelijke werk is gekomen. De geselecteerde werken zijn van Nederlandse meesters, waaronder Vermeer, Mondriaan, Van Gogh en Bosch.

Wat deze avond voor mij aantrekkelijk maakte, was dat de voorstelling het midden hield van een performance, een documentaire en een praatprogramma, licht van toon met een hoog entertainmentgehalte, die tevens getuigde van diepgang en meervoudige kennis. Kunstschilder en presentator Jasper Krabbé en een aantal topexperts deelden hun zoektocht naar antwoorden op de vraag: ‘hoe deden de meesters het?’

De wisselwerking op het podium en de uitnodigende manier van spreken met de mensen in de zaal deed sprankelend aan. De teamleden wisten waar ze het over hadden, wisselden elkaar af in praten en luisteren, lieten elkaar schitteren en hadden zichtbaar plezier. De vragen die werden gesteld door het publiek nodigden uit tot spontaniteit en eerlijkheid en de antwoorden gaven nader zicht op de moeite die was getroost tijdens het proces van het maken. Ze getuigden van doorzettingsvermogen en inspiratie. Het zwoegen en vooral het genoegen dat hun zoektocht bracht, was de hele avond voelbaar.

De mensen op het podium deelden hun proefondervindelijk verkregen inzichten en ik denk dat dit de kracht en de succesformule van de avond en het tv-programma is. Met het delen van hun expertise, hun persoonlijke en ook ronduit heerlijk banale vondsten leggen ze de relatie tot de meesters en hun geheimen bloot.

Ik voelde me opgetild in de combinatie van openhartigheid en zelfverzekerdheid. En genoot extra omdat deze avond ook stond in het teken van de vriendschap met mijn oudste vriendin en groot liefhebber vanaf het eerste uur van het tv-programma, met wie ik de voorstelling bezocht.

Het was een avond waarin de zomer en de herfst samenvielen. De toeschouwer kon zonder afstand de diepte voelen van de tijd en zich vereenzelvigen met wat was op dat moment. Willen we niet allemaal weten wat het geheim van de meester is?
 
     
 
AndersVeranderen helpt mensen om te groeien en te bloeien en waar nodig, te snoeien. Timing en present zijn luistert nauw en is gericht op bekrachtiging van mensen in hun organisaties qua maat, plaats, tijd en ruimte.

Het palet aan expertise en diensten voor Leiderschap en Organisatie ontwikkeling is:
  1. Executive coaching voor senior projectleiders, managers, directeuren en bestuurders
  2. Team- en Programmabegeleiding
  3. Supervisie van adviseurs  op sleutelposities in de organisatie

  4. De vormen van levendig onderzoek zijn klassiek en experimenteel, en variëren van één gesprek tot een interactieve masterclass tot een langdurig leiderschapsprogramma, gericht op leren ontwikkelen en veranderen, inzien en doen wat leidt tot resultaat. De begeleiding is creatief van aard en kenmerkt zich als scherp, solide en speels.
De klanten van AndersVeranderen werken bij: ABN Amro, ALFAM, BAM Infra Nederland, BAM Bouw & Techniek, Bouwinvest, CJIB, Delta Lloyd, KNVB, MoneYou, Rabobank, Reinaerde, Stedin, Tweede Kamer der Staten-Generaal, United Talent, Utrechts Medisch Centrum.

Onze contactgegevens:
AndersVeranderen
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
06-48765373
marjan.timmer@andersveranderen.nl
 
     
 
Museumlaan 2
3581 HK   Utrecht
LinkedIn
Twitter
www.andersveranderen.nl
info@andersveranderen.nl
m. 06 - 48 76 53 73
 

Tell a friend  |  Afmelden?